Giriş Yapın
 
    
Şifremi Unuttum? Kullanıcı   |   Register
Kaydolun

Radyoloji

 

 

 

 

Özel Tınaztepe Hastanesi Radyoloji Bölümü vücudun bütün organlarını mümkün olan en iyi şekilde görüntüleyebilecek ileri teknoloji cihazları ile donatılmıştır. Modern cihazlar ile elde edilen dijital görüntüler PACS sistemi sayesinde bilgisayarlar arasında transfer edilebilmekte ve dijital ortamda saklanarak daha sonra ihtiyaç duyulduğunda görüntülere tekrar ulaşılabilmektedir.

 

Radyoloji Bölümünde bulunan cihazlar:

 

 


 

 

1,5 Tesla gücündeki Manyetik Rezonans (MR) cihazı ve Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı ile ile beyin, boyun, omurga, göğüs, karın ve kas-iskelet sistemi gibi vücudun bütün bölümlerine yönelik incelemeler yüksek görüntü kalitesiyle yapılabilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

Ultrasonografi cihazı ile vücudun birçok yerine yönelik rutin tetkikler uygulanabilmekte ve Renkli Doppler Ultrasonografi özelliği ile organların kanlanması ve damarlar değerlendirilebilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dijital Anjiografi cihazı ile kalp başta olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerindeki damarlar yüksek görüntü kalitesi ile görüntülenebilmekte, damardaki tıkanıklıklar ve çeşitli anormallikler saptanabilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 Portabl Röntgen Cihazı ile yürüyemeyecek durumda olan hastaların röntgen filmleri hastanın radyoloji bölümüne gitmesine gerek kalmadan yataklarının başında çekilebilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

Kemik Mineral Dansitometri cihazı ile özellikle menapozun en önemli etkilerinden bir tanesi olan kemik erimesinin düzeyi tespit edilebilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2012 | Özel Tınaztepe Hastanesi | Powered by Mini Bilişim