Op.Dr.Hidayet Çatal
GENEL CERRAHİ

KURSLAR, KONFERANSLAR, BİLİMSEL YAYINLAR, BİLDİRİLER VE POSTERLER LİSTESİ

¨      2. Ulusal Morbid Obezite Cerrahisi ve Metabolik Bozukluklar Kongresi 23-26 Eylül 2009

¨      American College of Surgeons Turkish Chapter Meeting, İstanbul, Eylül 2005

¨      Metabolic Surgery European Training Centre, Paris, France, Nisan 2009

¨      8. Ulusal Endoskopik Laparoskopik cerrahi Kongresi, Antalya, Temmuz 2007

¨      Laparoskopik Cerrahi Kursu, İzmir, Şubat 1998

¨      Laparoskopik Kolesistektomi Kursu, Ege Üniversitesi, İzmir, Nisan 1997

¨      Makromastili olgularda görüntüleme ile saptanamayan prekanseröz lezyonlar; The Journal of Breast Health 2007; Osman Güngör, Ragıp Kayar, Murat Çobanoğlu, Tunay Ataman, Mustafa Emiroğlu.

¨      Fibroadenomlarda meme küçültme ameliyatları; The Journal of Breast Health 2007; Ragıp Kayar, Hidayet Çatal, Esmer Demirtosun.

¨      Meme koruyucu cerrahi ve radyoterapi sonrası kozmetik sonuçları değiştiren etkenler; The Journal of Breast Health 2007; Ragıp Kayar, Hidayet Çatal, Aziz Kaya.

¨      Memenin kistik hastalığında meme küçültmenin yararı 14 olgu; The Journal of Breast Health 2007; Ragıp Kayar, Hidayet Çatal, Serdar Civelek.

¨      Fıtık tamiri ve postop ağrı; 2.Ulusal Fıtık Kongresi- Antalya; 17-20 Mayıs 2007; H.Çatal, D.Ermiş, A.Kaya, S.Civelek, T.Ataman.Tepecik Eğit. ve Arşt. Hastanesi 1.Cerrahi Kli., İzmir

¨      Kesi yeri fıtıklarında intraperitoneal propilen yama uygulama sonuçları; Ulusal Fıtık Kongresi- Kapadokya; 18-21 Mayıs 2005; M.Görgün, H.Köse, H.Çatal, E.Demirtosun, A.Kaya. SB Tepecik Eğt. ve Araşt. Hastanesi 1. Genel Cerrahi Kliniği, İzmir

¨      Meme kist sıvısında sodyum/potasyum ölçümü ve sitolojiyle ilişkisi; 1. Meme Hastalıkları Kongresi- İzmir; 11-13 Kasım 1993; D.Egeli, Ü.Bayol, R.Kayar, M.Görgün, H.Çatal. S.S.K. Tepecik Hastanesi 1. Genel Cerrahi Kliniği İzmir

¨      Meme kanserlerinin tanı ve takibinde dopler ultrasonografi; 1. Meme Hastalıkları Kongresi- İzmir; 11-13 Kasım 1993; İ.Görer, M.Çobanoğlu, R.Kayar, H.Çatal, T.Sandıkçıoğlu. SSK Tepecik Hastanesi 1.Cerrahi Kliniği, Radyoloji Bölümü İZMİR

¨      Meme hipertrofisinin kanserde ve meme sağlığında önemi, mamoplasti sonuçlarımız; 1. Meme Hastalıkları Kongresi- İzmir; 11-13 Kasım 1993; R.Kayar, H.Çatal, A.Şamlı, S.Küçükalioğlu, E.Harmanda. SSK Tepecik Hastanesi 1. Genel Cer. Kli.

¨      Meme ultrasonografisinin klinisyence uygulanmasının avantajları; 1. Meme Hastalıkları Kongresi- İzmir; 11-13 Kasım 1993; R.Kayar, M.Çobanoğlu, H.Çatal, D.Ermiş, A.Öğütgen. SSK Tepecik Hastanesi 1.Genel Cerrahi Kliniği İZMİR.