Giriş Yapın

Giriş

 
    
Şifremi Unuttum? Kullanıcı   |   Register
Kaydolun

 

 

    

 


 

 DİYABET
 

 

Ülkemizde son zamanlarda yapılan araştırmalar sonucunda nüfusumuzun % 17’sinin diyabet hastası olduğunu bildirmektedir. Başka bir deyişle, her 5 kişiden biri diyabetle savaşmaktadır. Kronik seyirli, tedavi edilmediğinde hayati komplikasyonlara yol açabilen diyabet hastalığı, günümüzde erken tanı konulduğunda önlenebilmekte veya kontrol altına alınarak hastanın karşılaşacağı sıkıntılar en aza indirilebilmektedir.

TİROİD

 

İç salgı bezi olan tiroid organının hastalıkları, genelde sessiz ve başka nedenlerle yapılan taramalarda tesadüfen tanı konulan bir olgulardır. Genetik geçişli de olabilen bu hastalık grubunda ailede tiroid hastalığı varsa diğer aile bireylerinin de tanı açısından taraması yapılmalıdır. Tetkik ve tedavileri genel de kolay olmasına karşın, tedavi edilmediğinde ağır kalp yetmezliği, aşırı şişmanlık, entelektüel yaşamdan uzaklaşma gibi olumsuz sonuçlara yol açabilir.

 

 

 
 

 

 

 

 

METABOLİK HASTALIKLAR

 

En sık görülen obezite de dahil olmak üzere  osteoporoz, kalsiyum-ürik asit-fosfor metabolizma bozuklukları bu gruptandır. Dünya Sağlık Örgütünün salgın hastalık olarak ilan ettiği obezite, diyabet, hipertansiyon, safra kesesi taşları, kanser, eklem hastalıkları gibi pek çok sağlık sorununa yol açmaktadır. Obezite tedavi edilebilir bir hastalıktır…..

   

 

 

Sağlık Köşesi
Basında
Basında
Hasta Hakları Bildirgesi
Hasta Hakları Bildirgesi
Hasta Hakları
Hasta Hakları
E-Bebek
E-Bebek
Hasta Sorumlulukları
Hasta Sorumlulukları
Hekim Hakları
Hekim Hakları
Ziyaret Politikası
Ziyaret Politikası
Bilgilendirme Rehberi
Bilgilendirme Rehberi
Copyright © 2014 | Özel Tınaztepe Hastanesi | Powered by Mini Bilişim