Direkt Röntgen

Hastanemizde bulunan Dijital Röntgen Ünitesi, X ışınlarını film kullanmaksızın hassas detektörler aracılığı ile sayısal görüntülere çevirip, daha düşük ışın dozları ile çok daha az radyasyon verilerek elde olunan görüntüler ile elektronik ortamda istenilen değişimler yapılabilir. Sonuç olarak çok daha kısa zamanda çok daha az radyasyon verilerek çok daha detaylı inceleme yapılmış olur. Modern ve gelişmiş ekipmanlarımız ile tıbbi görüntülemede çağın en ileri tekniklerini kullanarak en kısa zamanda en doğru tanıyı hastalarımıza sunmaya çalışıyoruz.

Radyoloji ünitemizde direkt ve indirekt röntgenografi çekimi ve kontrastlı çekimlerden İVP (İntravenöz Piyelografi), Histerosalpingografi, Assendan Üretrografi, Voiding Sistografi, Baryum kontrastlı (Özafagus, Mide-Duodenum, İnce Bağırsak ve Kolongrafileri) tetkiki yapılmaktadır.

Röntgen ile Hangi Çekimler Yapılabilir?

Röntgen, kemik yapılar, akciğerler, meme, sindirim sistemi ve üriner sistemin incelenmesinde kullanılır. Düşük doz verilerek yumuşak doku incelemeleri de yapılabilir.

Röntgen Cihazının Özellikleri Nelerdir?

Röntgen cihazı, büyük düz bir masa, masanın üzerinde hareket ettirilebilen X-ray tüpü, masanın uç tarafında ayakta yapılan çekimler (Akciğer grafisi vb.) için kullanılan bölüm ve çekim dozlarının ayarlandığı kumanda panelinden oluşur.

Röntgen Çekimine Gelirken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Nelerdir?

Gebe ve gebelik şüphesi olan durumlarda çekim ertelenmeli veya hasta kendi doktoruna danışmalıdır.
Çekimin yapılacağı bölgeye göre takılar, gözlük veya metal objeler çıkarılmalıdır.
Akciğer veya kemik yapıların çekimi için önceden hazırlık gerekmez.

İVP (İntravenöz Pyelografi), Baryum kontrastlı (İnce bağırsak ve Kolongrafileri)tetkiki ve direkt üriner sistem çekimlerinden önce mutlaka randevu alınmalı ve gereken hazırlıklar öğrenilmelidir.

Hastanemizde Yapılan Röntgen Tetkikleri

1 - Direkt Röntgen Tetkikleri

Akciğer Grafileri - Tele Grafileri

Vertebra Grafileri