Giriş Yapın
 
    
Şifremi Unuttum? Kullanıcı   |   Register
Kaydolun

ESWT Cihazı

 

 

 

 

 

 

ESWT nedir?

ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy) “Vücut Dışından Uygulanan Şok Dalga Tedavisi” anlamına gelir. ESWT “Şok Dalga Tedavisi” olarak da bilinir. Ekstrakorporal şok dalgaları tedavi amacı ile vücut dışında üretilip vücudun herhangi bir bölgesine odaklanabilen basınç dalgalarıdır. Uzun yıllardır böbrek, pankreas, safra yolları ve tükrük bezinde oluşan taşların parçalanması amacıyla kullanılan bu yöntem son dönemde çeşitli kas-iskelet sistemi hastalıklarında da kullanılmaya başlanılmıştır.

ESWT yöntemi ile özellikle kas ağrıları, sırt ağrıları, tendon hastalıkları, topuk ağrısı (topuk dikeni gibi), baldır ağrısı, dirsek ağrısı (tenisçi dirseği gibi), omuz ağrısı gibi hastalıklar kısa süre içinde etkin ve yan etkisiz bir şekilde tedavi edilebilir. Girişimsel (cerrahi) bir işlem olmadığı için tedavi sırasında uygulanan bölgede oluşan ve kısa sürede geçen hafif ağrı dışında herhangi bir önemli sorun oluşmaz. Ancak tedavinin etkinliği ve yan etkinin olmaması için, uygulamanın bu konuda deneyimli uzman hekimlerce yapılması gereklidir. Uygulama alanına giren rahatsızlıkların tedavisindeki başarı oranı yüzde 70-85 arasında değişir.

 

Hastalara Sağlanan Yararlar

 

Ayakta tedavi yapılır.

Anestezi gerektirmez.

Girişimsel (cerrahi) bir işlem değildir.

Tedavi sonrası ağrı oluşmaz.

Hızlı sonuç alınır.

İlaçsız tedavi yöntemidir.

Yüksek başarı oranı sağlanır.

Yaşam kalitesinde artış elde edilir.

 

Tedavi Alanları

 

Uzun Süreli Kaynamayan Kırıklar ve Kaynama Gecikmeleri

Gevşemiş Sementsiz Protezlerin Fikse Edilmesi

Omuz Kireçlenmesi

Topuk Dikeni

Tenisçi Dirseği

Golfçü Dirseği

Çeşitli Tendinit tipleri

Çeşitli Tendopati tipleri

 

ESWT Tedavisinin Uygulanmadığı Durumlar

 

Göğüs kafesine yakın bölgelerde bulunan kemiklere Şok Tedavi uygulanmaz. Henüz gelişimini tamamlamamış kemiklerde Şok Tedavi uygulanmaz. Ayrıca enfeksiyon kapmış kırıklarda azdırıcı etkisi olabileceği düşüncesiyle uygulama yapılmaz. Boyun bölgesi, baş ve sinirlere yakın bölgelere uygulanmaz. Hamileler, Kalp pili kullananlar ve tümörlü hastalara tedavi yapılmamaktadır.

 

ESWT Nasıl Uygulanır?

 

Şok Tedavi‘de Sert Doku ve Yumuşak Doku uygulamaları için ayrı ayrı enerji seviyesi, şok sayısı, ve frekanslar uygulanmakta ve dolayısıyla tedavi süreleri farklılık arzetmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2012 | Özel Tınaztepe Hastanesi | Powered by Mini Bilişim