Giriş Yapın
 
    
Şifremi Unuttum? Kullanıcı   |   Register
Kaydolun

Odyoloji

 

 

 

Özel Tınaztepe Hastanesi Odyoloji Ünitesi, KBB Bölümümüze bağlı olarak çalışmakta, işitmenin değerlendirilmesi ve rehabilitasyonu, baş dönmesinin değerlendirilmesi, kulak çınlaması tedavisi, konularında hizmet vermektedir.

 

İşitme kusurları kulakta tıkanıklık hissi, bir kulakta ani işitme azalması, söylenenleri tekrarlatma, televizyon sesini yükseltme, sesleri duyduğu halde anlayamama, kalabalık ortamlarda söylenenleri karıştırma ya da yanlış anlama, sesin yönünü belirleyememe, kulakta çınlama şeklinde belirti vermeye başlar. Ya da kişinin kendi şikayeti olmamakla beraber yakınları seslerini yükselterek konuşmak zorunda kaldıklarından yakınırlar. Bu gibi durumlar başlangıçta pek önemsenmese de sıkıntılar giderek artacağından KBB muayenesi ve ardından odyolojik tetkik (işitme testi) kaçınılmaz olacaktır.

 

İşitme testleri KBB doktorunuzun muayenesinden sonra uygulanmaktadır. Fizik muayenede dış kulak kanalındaki ses titreşimlerinin orta kulağa geçişini engelleyecek bir sorun olup olmadığının tespiti ve varsa kulak kirinin alınması gereklidir.

 

Timpanometrik tetkik ile orta kulağın durumu saptanmakta, kulak kanalından geçerek orta kulağa ulaşan sese orta kulak ortamının tepkisi ölçülmektedir. Bu test, standartları gereği ses geçirmeyen özel odada yapılır, hastanın sübjektif tepkileri kayda alınır. Odyolojik testler sonucunda varsa işitme kaybının derecesi, sebebi ve kaynağı belirlenir, tedavi planı buna göre yapılır ve hasta ilaç tedavisi, cerrahi tedavi ya da rehabilitasyona yönlendirilir. Genellikle kaynağı iç kulakta olan işitme kayıpları için işitme cihazi ile rehabilitasyon önerilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2012 | Özel Tınaztepe Hastanesi | Powered by Mini Bilişim