Ortopedi ve Travmatoloji

Ortopedi ve Travmatoloji Bölümümüz, kas-iskelet sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisinde, hastanemizde yer alan tüm bölümlerle dayanışma ve işbirliği içinde, teknolojinin geniş olanaklarından yararlanarak, hastalara en uygun tedaviyi bilimsel düzeyde planlamakta ve uygulamaktadır. Hastalar, tedavi planları ile ilgili olarak uzman doktorlarımız tarafından tüm ayrıntılarıyla bilgilendirilmektedir. Ortopedi ve Travmatoloji, teknoloji ve bilimsel ilerlemelerin ışığında hızla ilerleyen, değişen hatta kapsamı genişleyen bir daldır.

Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünde Tedavisi Yapılan Hastalıklar:

Artroskopik tanı ve tedavi gerektiren hastalıklar,

El ve üst ekstremite yaralanmaları ve hastalıkları,

Diz cerrahisi ve protezi gerektiren hastalıklar,

Kalça cerrahisi ve protezi gerektiren hastalıklar,

Kalça ve diz protezlerinin revizyon cerrahisi,

Kemik ve yumuşak doku tümörleri,

Kırık ve çıkıklar,

Omurga hastalıkları,

Spor yaralanmaları,

Artroskopik Cerrahi:

Profesyonel sporculardan ev hanımlarına kadar geniş bir yelpazede; diz-omuz-el ve ayak bileği artroskopileri, bağ-kıkırdak-menisküs-tendon operasyonları, kıkırdak nakilleri modern cerrahi teknikler kullanılarak başarı ile uygulanmaktadır. Ameliyat yaklaşık 30 dakika - 2 saat sürer. Artroskopi ufak birkaç cilt kesisi ile yapılır ve çok ufak bir iz ve ağrıya neden olur. Açık ameliyata nazaran hızlı bir iyileşme gözlenir. Ameliyattan birkaç saat sonra hasta taburcu olabilir, ayağının üzerine basabilir ve 3 gün sonra araba kullanabilir. Dikiş eriyebilen materyal ile atıldığından alınmasına gerek yoktur.