Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları

Özel Tınaztepe Hastanemizde, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları biriminde hem poliklinik hem de ameliyathane hizmeti verilmektedir.

Poliklinik Hizmetleri:

KBB polikliniğimizde kulak, burun ve boğaz yakınmaları yanında boyunda oluşan kitleler, ses bozuklukları, ağız ve dil ile ilgili rahatsızlıklar, tükrük bezlerine ait hastalıklar, poliklinikte tetkik edilip, tedavileri düzenlenen başlıca hastalıklardır. Ayrıca allerji testi de polikliniğimizde yapılmaktadır.

Ameliyathane Hizmetleri:

Kulak burun boğaz ve boyun ile ilgili bir çok ameliyat, hastanemizde uygun ameliyathane koşullarında yapılabilmektedir. Yapılabilen başlıca ameliyatlar şunlardır:

Boğaz Ameliyatları:

Adenoidektomi (geniz eti ameliyatı)
     Tonsillektomi (bademcik ameliyatı)
     Uvulopalatofaringoplasti (horlama ameliyatı)
     Direk Larengoskopi ve Mikrolarengoskopik Cerrahi (ses telleri ve gırtlaktaki kitlelere yönelik ameliyatlar)

Burun Ameliyatları:

Septoplasti (burun orta bölgesindeki kemik ve kıkırdak eğriliklerine yönelik ameliyatlar)
     Konkaplasti (burun etlerine yönelik ameliyatlar)
     Endoskopik Sinüs Cerrahisi (sinüzit ameliyatları, burun polipi ameliyatları)
     Rinoplasti (estetik burun ameliyatları)

Kulak Ameliyatları:

Ventilasyon tüpü takılması
     Timpanoplasti (kulak zarı tamiri)
     Mastoidektomi (orta kulak iltihabının temizlenmesi)

Ayrıca kanser şüphesi durumunda ve nedeni bilinmeyen kitlelerin varlığında kulak, burun, boğaz, ağız ve dil, boyun ve gırtlaktan yapılması gereken her türlü biyopsiler ameliyathane koşullarında yapılabilmektedir.