Kalp Damar Cerrahisi

Kalp ve Damar Hastalıkları konusunda, en yeni teknolojileri kullanarak oluşturduğumuz Kalp-Damar Cerrahisi kliniğimizde, deneyimli uzman kadromuz hizmet vermektedir. Hastanenemizde, bypass, kalp kapakçığı, aort cerrahisi, ablasyon, minimal invazif ve pediatrik kalp cerrahisinde hizmet vermektedir.

Kalp Damar Cerrahisi Kliniğimizse Yapılan Tedaviler:

Koroner By-pass Cerrahisi

Kapak Cerrahisi

Konjenital Kalp Cerrahisi - Doğumsal hastalıkların cerrahisi

Periferik Damar Cerrahisi - Atardamar hastalıkları cerrahisi

Karotis cerrahisi
  -Boyun (şah) damarı cerrahisi

Aort cerrahisi

Varis Tedavisi
  -Cerrahi tedavi
  -Skleroterapi (ilaç enjeksiyonu)
  -Lazer tedavisi

Koroner Arter Hastalığı:

Koroner arterlerin daralması veya tıkanması durumudur. Basit bir göğüs ağrısından ölümle sonuçlanabilen ciddi kalp krizlerine kadar varan değişik durumlarla karşımıza çıkar.

Koroner By-pass Ameliyatı:

Vücudun başka bir yerinden alınan damar kullanılarak kalbin ana atardamarı (Aort) ile darlık olan kalp damarının (koroner arter) ilerisine köprüleme işlemi (By pass) yapılır. Sıklıkla sol meme atardamarı (LIMA), bacak toplardamarı (safen veni) veya kol atardamarı (radial arter) bu amaçla kullanılır. Bu ameliyatlar kalp akciğer makinesi kullanılarak yapıldığı gibi; çalışan kalp üzerinde de gerçekleştirilmektedir.

Kapak Cerrahisi

Kalp kapakçıklarında darlık veya yetmezlik ortaya çıkması durumda yapılan ameliyatlardır. Sıklıkla Aort ve Mitral kapakta ortaya çıkan bu hastalıkta kapak ya tamir edilir ya da değiştirilir. Değiştirme işleminde mekanik veya biyolojik "yapay kalp kapağı" takılır.

Periferik Damar Cerrahisi

Damar sertliği (ateroskleroz) kalp gibi vücudun diğer atardamarlarını da etkileyebilmektedir. Sıklıkla şeker hastalığı ve sigaraya bağlı olan bu hastalığın cerrahi tedavisinde sorunlu damara hastanın kendi toplardamarı veya suni damar ile köprüleme (by-pass) işlemi yapılmaktadır.

• Varis Cerrahisi

Varis; ayak toplardamarlarının çeşitli nedenlerden dolayı genişlemesi durumuna verilen isimdir. Tedavisi varislerin büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir. Küçük ve orta çaptaki varislerin tedavisi lazer veya skleroterapi (ilaç enjeksiyonu) ile mümkün olabilmektedir. Fakat İlerlemiş varislerin tedavisi çoğunlukla cerrahi girişimi gerektirir.