Göz Hastalıkları

Günümüzde göz kliniklerinde göz hastalıklarının tetkik ve tedavisinde birçok yöntem kullanılmaktadır.

FAKO Cihazı

Katarakt saydam göziçi merceğinin çeşitli nedenlerle saydamlaşmasıdır.Modern katarakt cerrahisinde Fakoemülsifikasyon yöntemiyle katarakt ameliyatları gerçekleştirilip göz içi merceği yerleştirilmektedir.

BİYOMETRİ (A - Scan ultrasonografi)

Cerrahide kullanılacak merceğin numarasının saptanmasında kullanılır

ULTRASONOGRAFİ (B - Scan)

Gözün iç ve arka tabakalarını incelemekte kullanılmaktadır

TONOMETRİ (Göz tansiyonu)

Dünyadaki körlük nedenlerinin % 20 sini oluşturmaktadır. Glokom muayenesinde göz içi basıncını ölçmek için kullanılmaktadır.

BİLGİSAYARLI GÖRME ALANI

Glokom, görme siniri ve bazı nörolojik hastalıkların tanısında kullanılmaktadır. Özellikle mavi-sarı programı olan formatlarında glokom hasarı 2 yıl önceden saptanabilmektedir.

SLT LAZER / YAG LAZER İRİDOTOMİ

Glokomun ilaç ve cerrahi dışında SLT (SELEKTİF LAZER TRABÜKÜLOPLASTİ), gibi lazer yöntemleri de uygulanmaktadır

PAKİMETRİ

Glokom tedavisine yardımcı kornea kalınlığı ölçümüdür.

GÖZ DİJİTAL ANJİOGRAFİ + ARGON LAZER FOTOKOAGÜLASYON

Diabet, hipertansiyon, damar tıkanıklığı gibi gözün damarsal tıkanıkları ve yaşa bağlı maküla dejeneransının tetkik ve tedavisinde kullanılmaktadır.

ÇOCUK OTOREFRAKTOMETRESİ

Çocukların 1metre uzaktan gözlük gereksinimi, görme tembelliği ve şaşılığı olup olmadığı saptanmaktadır.

GÖZ KURULUĞU TETKİKLERİ

Kuru göz hastağı tanı ve tedavisinde kullanılır.

ORTOPTİK TEDAVİ

Görme tembelliği, şaşılık izlenmesinde önemlidir. Şaşılık tedavisinde çoğunlukla uzun bir süreç söz konusu olduğundan göz hastalıkları uzmanı, optisyen ve ailenin iş birliği kadar erken teşhis ve tedavi çok önemlidir.