Giriş Yapın
 
    
Şifremi Unuttum? Kullanıcı   |   Register
Kaydolun

Göğüs Hastalıkları

 

 

 

Hastanemizin Göğüs Hastalıkları Kliniğinde, tüm akciğer hastalıklarının tanı, tedavi ve takibine yönelik  hizmet verilmektedir. Akciğerden kaynaklanan nefes darlıklarının tanı ve değerlendirilmesi için solunum fonksiyon testleri ve ilaçlı solunum fonksiyon testleri (reversibilite) yapılmaktadır. Alerjik hastalıkların tanısında değerli olan cilt allerji testleri (solunum ve gıda allerjenleri) ve uygun hastalarda aşı uygulaması (immünoterapi) yapılmaktadır.

 

Endoskopi ünitemizde, başta akciğer kanseri olmak üzere, bazı akciğer hastalıklarının erken ve kesin tanısına olanak sağlayan bronkoskopi (solunum yollarının endoskopik incelemesi) işlemi yapılmaktadır. Bu işlem,ünitemizde bulunan Pentax marka fiberoptik bronkoskop ile uygulanmaktadır.

Bölümümüzde, tüm akciğer hastalıklarının tanı, tedavi ve takibine yönelik poliklinik hizmeti verilmektedir. Akciğerden kaynaklanan nefes darlıklarının tanı ve değerlendirilmesi için solunum fonksiyon testleri ve ilaçlı solunum fonksiyon testleri (reversibilite) ile allerjik hastalıkların tanısında değerli olan cilt allerji testleri (solunum ve gıda allerjenleri) yapılmaktadır.

 

Solunum Fonksiyon Laboratuvarı:

 

     Spirometre
     Akım Hacim eğrileri
     Diffüzyon Testi
     Akciğer Hacimleri
     Bronş Provokasyon Testi
     Altı Dakika Yürüme Testi
     Arter Kan Gazları Analizi
     Uyku Laboratuvarı
     Allerji testleri (cilt ve kanda allerji test panelleri)
     Fiberoptik Bronkoskopi (genel anestezi altında)

 

Uyku Laboratuvarı:

 

Uykuda solunum bozuklukları kardiyovasküler (hipertansiyon, aritmi, kalp yetmezliği, ani ölüm) ve serebrovasküler (inme) sonuçları ile uyku hastalıkları içinde en önemli hastalıklardan biridir. Obstruktif (tıkayıcı) uyku apne sendromu bu hastalık yelpazesi içi de en sık (%95) görülenidir. Horlama, uykuda nefes durması, gündüz uykusuzluk, sabah baş ağrısı, dikkat bozukluğu, uykudan yorgun uyanma belirtileri en sık görülen belirtilerdir. Bölümümüzde uykuda solunum bozukluklarını araştırmak üzere uyku çalışması yapılmaktadır.

 

Tanı ve Tedavisi Yapılan Hastalıklar:

 

     Astım
     KOAH
     Bronşiolit
     Pnomoniler
     Akciğer ve Plevra Maligniteleri
     İnterstisyel Akciğer Hastalıkları
     Pulmoner Tromboemboli
     Solunum Yetmezliği (Non İnvaziv ve İnvaziv Mekanik Ventilasyon)
     Uykuda Solunum Bozuklukları
     Preoperatif Değerlendirme
     Postoperatif Akciğer Komplikasyonları
     Sigara Bırakma Danışmanlığı
     Solunum Egzersizleri

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2012 | Özel Tınaztepe Hastanesi | Powered by Mini Bilişim