Giriş Yapın

Giriş

 
    
Şifremi Unuttum? Kullanıcı   |   Register
Kaydolun

Özel Tınaztepe Hastanesi'nde Vajinal Estetik Cerrahisi

Genital bölgenin estetik ve rekonstrüktif (düzeltici) operasyonları günümüzde kadınlar tarafından sıklıkla talep edilmektedir.

Dış genital bölgenin ve vajenin bozukluklarına esas olarak şu durumlar sebep olabilmektedir:

1. Gebeliklerin ve özellikle vajinal doğumların sayısı ne kadar fazla ve zor olursa, vajenin bollaşması ve sarkması o kadar fazla olur.

2. Uzun süreden beri devam eden kabızlık, öksürük (alerjik astım, kronik bronşit gibi hastalıklara bağlı olarak)

3. Kişinin açık tenli olması ve yaşın ilerlemesi hem dış dudaklarda hem de vajende olumsuz değişikliklere sebep olabilmektedir.

4. Sigara içilmesi, kahve veya kafein içeren içeceklerin sık tüketilmesi

5. Sık ve aşırı miktarda kilo alınması ve hızlıca verilmesi

6. Bunlara ek olarak bazı kadınlarda doğuştan bulunan küçük dudaklarda aşırı büyüklük, asimetri (her iki dış dudağın birbirinden farklı büyüklükte olması) veya şekil bozukluğu olabilmektedir.

Dış dudakların bu bozuklukları kadının özellikle mayo, spor kıyafeti giyerken zorluk çekmesine, genital bölge temizliğinin tam yapılamamasına, idrar yaparken problemlere, ilişki sırasında kıvrılarak vajenin içine girmesine ve cinsel ilişkide problemlere yol açabilmektedir. Vajenin bollaşması veya sarkması da tekrarlayan vajinal akıntılara, vajende kuruluğa ve dolayısıyla cinsel ilşkide ağrı ve zorlanmaya sebep olabilmektedir. Tüm bunlara ek olarak günümüzde kadınlar genital bölgenin ve vajeninde estetik açıdan düzgün ve kendi istedikleri görünümde olmasını talep etmektedirler. Yapılan operasyonlar ile tüm yukarıda sayılan şikayetler azalmakta ya da tamamen ortadan kalkmaktadır.

Sıklıkla yapılan operasyonlar arasında; kişinin durumuna özel vajinal daraltma, küçük dudakların küçültülmesi, daha önce yapılan epizyotomi kesilerinin düzeltilmesi, geçirilmiş sezeryan sonrası veya kendiliğinden gelişen mons pubisteki sarkmaların ve yağ birikiminin düzeltilmesi sayılabilir. Bunlara ek olarak kişinin istekleri de gözönünde bulundurularak daha iyi bir görünüm ve daha tatminkar bir cinsel hayat için farklı girişimlerde yapılabilmektedir.

Operasyonlar, rejyonel (spinal) anestezi altında (hasta ile sohbet edilerek), ameliyathane ortamında yapılır. Hastalar ağrıyı kesinlikle hissetmez. Eğer kişi çok tedirgin ve stresli ise sedasyon yapılarak hastanın uyuması sağlanır. Ameliyatlar süre olarak 30-60 dakika arasında sürmektedir. Operasyon sonrası genelde 1 gece hastanede kalınması uygun olmaktadır.

Ameliyat gecesi hastalar hemen ayağa kaldırılıp, yürütülür. Kendi kişisel bakımlarını (tuvalete gitme, yemek yeme vb) yapabilirler. Operasyonun tipine gore idrar sondası bir gece kalabilir. Yine yapılan operasyona bağlı olarak her saat başı 15 dakika süreyle dış genital bölgeye soğuk uygulama yapılması gerekebilir. Ertesi sabah taburcu olduktan sonar 1 hafta sonra kontrole çağrılırlar.

Daha detaylı ve farklı konularda bigi almak isteyenlerin Op.Dr.Can POSTACI ile görüşmesi önerilir.

 

 

Sağlık Köşesi
Basında
Basında
Hasta Hakları Bildirgesi
Hasta Hakları Bildirgesi
Hasta Hakları
Hasta Hakları
E-Bebek
E-Bebek
Hasta Sorumlulukları
Hasta Sorumlulukları
Hekim Hakları
Hekim Hakları
Ziyaret Politikası
Ziyaret Politikası
Bilgilendirme Rehberi
Bilgilendirme Rehberi
Copyright © 2013 | Özel Tınaztepe Hastanesi | Powered by Mini Bilişim